Uitslag

Na een super drukke week met veel doktersbezoek is er bij de mri-scan niets gevonden, behalve dan dat Treeske een prachtig stel hersenen heeft, maar dat wist ik al.

Aan de ene kant jammer dat er niets gevonden is. Maar bij ons overheerst toch een gevoel van blijdschap, dat er niet iets engs gevonden is.

Afgelopen week hebben wij onze nieuwe huisarts voor de eerste keer bezocht, met een A-4tje vol klachten. Zij verraste ons aangenaam met de resultaten over de 30 minuten hogebloeddruk meting, die de vorige dag bij Treeske had plaats gevonden. De aanvankelijke zeer hogebloeddruk was na dagelijkse inname van een tweede pil vrij redelijk te noemen. Verder nam zij ruimschoots de tijd, kregen we alle aandacht en bood echte hulp aan. Aansluitend de nieuwe diabetesverpleegkundige bezocht en ook daar ging alles op rolletjes. Dus hebben wij een hele fijne huisartsen praktijk gevonden.

Verder zijn er hulpmiddelen voor Treeske binnengekomen, zoals een douchestoel en een goed rijdende rolstoel. Ik merkte afgelopen week een plotselinge verbetering bij haar, ze leek weer een beetje de oude te worden met spreken, maar dat is een incident geweest.

Met de mantelzorg heb ik nu ook kennis gemaakt en ik vind het een hartstikke leuke snuiter! Toch moest ik door omstandigheden in het begin van de week een heel licht valium tabletje innemen, want na 5 jaar probleemloos geleefd te hebben, liepen de spanningen te hoog op. Ik werd getriggerd door de vele ‘doktoren’ die vanuit hun naastenliefde en goede zorg voor Treeske, allerhande suggesties deden, wat zij allemaal kon mankeren. Na die persoonlijke uitschakeldag met de valium, kon ik weer prima Hulk in de huishouding spelen.

De neuroloog wil ondanks de huidige resultaten toch Treeske verder onderzoeken en daarvoor staat er een afspraak gepland op 3 februari. We klooien nog ff door.

Advertentie

15 gedachten over “Uitslag

 1. Fijn om te horen dat er niks ernstigs is gevonden. Hopenlijk knapt ze met de juiste medicijnen weer snel op. Groetjes dolf en erna

 2. Was inderdaad benieuwd hoe het gegaan was. Fijn dat er niets “engs” gevonden is. Wel goed dat de neuroloog nog verder wil onderzoeken. Het is immers niet normaal. Hoop oprecht dat de neuroloog iets vindt wat met een pilletje op te lossen is, zodat jullie nog even onbezorgd samen kunnen genieten.

 3. Hersenen zijn een heel complex gegeven. Wees (inderdaad) in eerste instantie blij dat niets ernstigs werd gevonden, maar hou er rekening mee dat het een hele tijd kan duren vooraleer men écht vindt wat er aan de hand is. Ik schrijf dit niet om jullie ongerust te maken, maar spreek uit ervaring. Veel succes gewenst!

   • Op een M RI is niet altijd meteen wat te zien. Een Pet scan geeft vaak wat meer uitsluitsel. Ik wil jullie ook niet ongerust maken. Maar hier ook ervaring wat dat betreft. Ik hoop dat het makkelijk op te lossen is.

    Liefs Joanne 😘🧡

 4. Fijn te lezen dat er niets akeligs gevonden is .Maar goed dat de neuroloog toch verder wil zoeken wat er aan de hand is .
  Sterkte voor jullie beiden Elisabeth

 5. In ieder geval ietsZeker uit kunnen sluiten, en toch hoopvol dat er even die opleving was, wie weet is het tóch een begin van herstel. Zeker doorgaan met zoeken naar een oorzaak en maak haar voorál niet “onnodig invalide. Ik bedoel blijf proberen haar een beetje haar gang te laten gang met lopen en zo, Je raakt héél snel je conditie kwijt als je alleen maar zit en ligt. Alleen als het écht niet gaat moet het maar maar blijf haar vooral in beweging houden.

  • Nou, douchen ging echt niet meer zonder douche stoel.
   Naar de toilet gaan lukt net met een paar keer pootje over.
   Zelf eten lukt wel.
   Ze is oververmoeid.
   Heeft totaal geen kracht.
   Flink in de war.
   Vaak vergeetachtig.
   Heeft wanen en visuele hallucinaties.
   Psychose van 3 kwartier lang.
   Raar hoofd, niet duizelig, geen hoofdpijn.
   Trillingen in handen en benen.
   Regelmatig troebel en dubbel zien.
   Maakt veel schrijffouten.
   Heel traag met alles.
   Slaapt soms 16 uur per etmaal.
   Flink emotioneel.
   Heel soms uren achtereen erge jeuk.
   Af en toe problemen met slikken.
   Geen kracht om te niezen, poepen of opstaan.
   Praat sloom soms met dubbele tong.
   En heel af en toe praat ze zomaar weer duidelijk, dat noemde ik een opleving.
   Dus echt even bewegen is haast niet te doen.

   En dat allemaal in een maand tijd. 🙄

   • Neem volgende week dit overduidelijke lijstje toch maar weer mee naar de neuroloog en leg het onder zijn neus zodat hij het kan lezen. Hopelijk stelt hij daarna pas zijn vragen en niet halverwege een uitleg van de symptomen waardoor je de kans loopt een aantal zaken niet te noemen. Goed dat hij Trees nog niet loslaat ondanks de positieve uitslag van de MRI.

 6. Heel fijn om te lezen dat er niets ernstigs gevonden is, dat neemt in ieder geval een boel stress weg. Maar nu vooral hopen dat het tij snel keert!

 7. Potverhulk, nog geen echte duidelijkheid al zijn enkele scenarios nu afgekeurd. Voor jou heel spannend,als liefhebbende omstander voel je je zo machteloos! Time_out en op voor de volgende ronde… Jullie zijn betere zaken gegund!

 8. Heel fijn dat de MRI scan niets engs inderdaad heeft laten zien maar ja toch is het wel heel erg als ik het allemaal zo lees zeg. Zeker als je bedenkt dat ik haar de paar keer die ik haar gezien heb altijd juist zo’n flinke dame vond die haar mannetje wel stond. En voor jou ook natuurlijk een heel ander leven gekregen zo als verzorger. Ook al doe je het met liefde dan nog valt het niet allemaal mee.
  Wel fijn dat jullie nu een beter gehoor vinden bij de artsen in ieder geval en hoop dat het toch beter zal worden en ze weer vooruit mag gaan. Heel veel sterkte met alles voor jullie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s