Hulkmiddelen

Na al verschillende hulkmiddelen tot mijn beschikking te hebben, kwamen er nog twee bij. Namelijk een linker en een rechter gehoorapparaat. Nou, ik ben er vanaf de eerste minuut Hulkgelukkig mee. Totdat ik op straat kwam en de regen hoorde vallen op de autodaken. En toen ik voor de eerste bocht de richtingaanwijzerverklikker in de auto hoorde leek het wel of ik beschoten werd. Toen ben ik aan de kant van de weg gaan staan en heb het geluid via de app wat zachter gezet. (dat mocht eigenlijk niet van de audicien, die toevallig mijn dochter is, maar ………ssssttt?

Verder hoor ik mijn voetstappen op de grond en zelfs de rits van mijn broek als ik die dicht trek. Dus er gaat echt een wereld voor mij open. Daarbij kan ik met de app alles regelen, zelfs als ik op een verjaardag zit en tegenover mij zit een gesprekspartner kan ik het gehoor zo richten dat ik diegene hoor en het omgevingsgeluid minder. Ook bijvoorbeeld windgeruis op de fiets kan ik dempen en nog veel en veel meer. En een telefoongesprek kan ik gewoon in mijn oren horen terwijl het toestel op tafel ligt, zonder dat hij op de speaker staat.

Terwijl ik dit blog zoals altijd op mijn telefoon typ, hoor ik af en toe mijn nagel op het scherm tikken, dat is irritant dus eerst de nagel maar knippen. Enne…o ja, ik schrok woestwild toen ik een windje liet. Nu vraag ik mij wel af, na de meerdere hulkmiddelen die ik reeds bezit, wat is het volgende hulkmiddel? Misschien wel een luier? 🙄

Advertentie

14 gedachten over “Hulkmiddelen

 1. Moet je trouwens eens horen eerstdaags hoeveel en hard de vogels zingen! Maar op de Stromer is het even uitkijken want je kunt je ook rotschrikken. En toen ik ze net had en meteen een supermarkt binnenging, dacht ik dat ik in een hel van geluid terecht kwam, muziek, mensen, kinderen,gekletter van spullen……maar bijna alles went. Dag hoorhunk

 2. Er kan véél he tegenwoordig met die “oorbellen”. Je moet er natuurlijk wél mee om kunnen gaan, Henk kon dat niet meer dus bleven veel opties ongebruikt.
  Maar fijn dat je er blij mee bent.

 3. Ik heb ze al ongeveer tien jaar, ben er super blij mee. Vraag Trees eens of ze naast je wil gaan zitten en een zakje chips leeg te gaan eten, leuk geluid hoor je dan 🙂

 4. Oh sjees, de wereld komt dus luid en duidelijk binnen. Je was er dus wel aan toe.
  Fijn dat het je goed bevalt. Voorlopig ben ik na de gehoortest doorgestuurd naar de KNO-arts (april) echt haast is er niet natuurlijk, maar wat ik bij jou lees hoop ik toch dat het bij mij enkel vocht achter het trommelvlies is.
  We wachten het af.

 5. Ja ik kan me er iets bij voorstellen. Ik had het een keer toen mijn oren uitgespoten waren ik opeens allerlei geluiden te horen. Bleek al een tijdje aardig doof te zijn geweest. Succes er mee.

 6. Mijn dochter kreeg op haar 2E haar eerste gehoorapparaten en hoewel ze nog niet veel levenservaring had ging er een wereld voor haar open!
  Wasda….ze hoord de regen op de ruiten
  Wasda….de oudste spoelde het toilet door
  Wasda….de wind in de bomen
  Wasda… spinnende poes

  Ik hoop dat jij er minstens zoveel plezier van hebt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s