Geen resultaat en twee elfstedentochten

Gisteren bij de neuroloog geweest met Treeske. Hij wist niet waar hij het zoeken moest toen ik hem het A-4tje vol met klachten liet zien. Waar ook op stond dat haar bloeddruk nu met twee pillen Nifedipine onder controle was. Ook de bloedsuikerspiegel was supergoed, waardoor de nieuwe diabetesverpleegkundige vermoedde dat er wel een pilletje af kon, wat ik persoonlijk nog niet wilde omdat Treeske nog geen last had van hypo’s.

Terug naar de neurologische man. Hij vroeg waarom ze in een rolstoel zat? Antwoord: omdat zij anders van vermoeidheid niet op bezoek bij hem kon komen. Hij vroeg over haar verwardheid, ik zei dat ze als de voorheen slimme meid, nu amper goede vragen kon stellen en dat ik de huisarts om een baxterrol had gevraagd omdat ik Treeske niet meer met haar medicatie uitzetting vertrouwde.

Hij wilde haar zien lopen, dus togen zij beide de gang op, waar Treeske los moest lopen. En ook snel moest lopen om een denkbeeldige bus te halen. Nou, Treeske zwalkte alle kanten op maar viel niet en daaruit concludeerde hij dat zij zichzelf kon corrigeren en dat vond hij een pluspunt. Daarna stelde hij voor om met een ruggenprik haar hersenvocht te controleren op een of andere ontsteking en bovendien nog een hersenfilmpje te maken na overleg met een andere neurinologe. Dus vertrokken wij weer niets wetende uit de kliniek. 🙄

Nu had ik gisteren een topdag qua vermoeidheid. We kwamen wat later uit bed en tijdens het ontbijt belde mijn zoon op om even op koffievisite bij ons te komen. Omdat ik de laatste tijd genoeg visite had afgewezen, stemde ik erin toe. Maar eerst moest ik nog boodschappen doen. Daarna de supergezellige visite, lunchen en het neurologisch onderzoek in Velsennoord. En daarbij Treeske en de rolstoel steeds in en uit de auto zetten. Vervolgens op verjaardag visite naar de dochter van Treeske in de buurt van Vinkenveen. Waarvoor we eerst nog bloemen moesten kopen en daar niet konden pinnen en de dichtstbijzijnde pinautomaat stuk was en we uiteindelijk daar toch nog met een tikkie konden betalen, pfffffff! Tel daar bij op de vermoeidheid van alle indrukken die ik nu op doe met mijn nieuwe gehoorapparaten. Dus had ik het gevoel alsof ik twee elfstedentochten van 230 km elk had gefietst toen ik daar in een stoel plofte. Maar met alle goede zorgen van dochter en schoonzoon en een hoop lol beleefd, knapte ik heerlijk op en kwamen wij weer veilig thuis. Vandaag maar rustigaan doen, hoewel de eerste was alweer draait, die ik voor het eerst zelf heb aangezet met het schema wat Treeske daarvoor geschreven heeft. Samen zijn we loeisterk!

Advertentie

24 gedachten over “Geen resultaat en twee elfstedentochten

 1. Eerlijk gezegd is het raadselachtig en is het nog niet gedaan met de zoektocht. Wat ik mij de hele tijd afvraag zou het een oorsprong kunnen hebben van de covid.Covid hoeft niet ernstig te zijn geweest,las laatst een artikel erover dat het van alles ontregeld oa bloeddruk en spierzwakte en vermoeidheid oa veroorzaakt. Nou vandaag maar mak an doen,Jan je kan nu meedoen voor een wasmachine reclame 🤣

  • We zoeken door!

   Het heeft wel tot resultaat dat ik wat minder bang ben dat Treeske valt.
   Daarom laat ik haar van nu af aan wat meer dingen in het huishouden doen. En de rest doen we samen, zo beweegt zij meer. En is ze bekaf, dan is dat maar zo en gaat ze lekker uitrusten.

   Je moet ook bedenken, dat als ze valt, de problemen enkel groter worden hier in huis. Dat wilde ik voorkomen maar nu is het beter om op haar goede dagen, haar wat te laten doen.

   • Ik snap dat je wilt voorkomen dat ze valt,had ik ook met de schipper die heb ik tig keer opgeraapt.Bij de fysio heeft hij val en opstaan oefeningen gehad.Maar dingen zelf doen verbeterd de conditie en blijven lopen brengt het evenwicht weer op peil.

 2. Jan en Trees kunnen samen de wereld aan. Goed om af en toe rustige dagen in te plannen, jij loopt ook de benen onder je lijf vandaan! Was ze….
  Je haalt je huishoudschooldiploma nog
  !

 3. Pluspunt in deze toestand, ze geven de zoektocht niet op. Zijn er ook afspraken gemaakt voor die punctie en het EEG of rol je dan toch weer in het ziekenhuiscircuit met alle wachtlijsten van dien? Samen zijn jullie sterk, maar doe het toch maar rustig aan.

 4. Jullie vormen een geweldig team! Goed dat er meerdere onderzoeken volgen, het moet toch ergens vandaan komen.
  Sterkte en vooral rustig blijven.

 5. Nog steeds geen uitsluitsel dus, maar ze nemen gelukkig wel de tijd voor Trees om haar goed te onderzoeken. Denk ook dat het slim is om, als het lukt, wel wat te doen inderdaad, want een beetje conditie opbouwen (of onderhouden) is meegenomen.

 6. Nou ja er wordt nu wel wat gerichter gezocht als ik het zo lees tenminste maar het blijft toch raadselachtig allemaal….. Sterkte er mee voor jullie team……

 7. Even een schouderklopje voor jou, Jan. Zo lief hoe je er bent voor Trees.
  Hopelijk komt er straks wat uit dat onderzoek. Het blijft toch gek hoe alles nu loopt.
  Heel veel sterkte en beterschap voor jullie allebei.
  Fijne zondag.

  Liefs Joanne 😘🧡

 8. Het blijft een zoektocht en voornamelijk dingen “uitsluiten” denk ik. eker niet onmogelijk dat het nog iets met Covid te maken heeft maar daar wordt vast ook wel naar gekeken. Je bent een zorgzame lieverd!

 9. Je kunt hier ook niet straffeloos een jaar of twee wegblijven. Nu val ik midden in de medische perikelen. Morgen hier maar eens teruglezen, dan hoef ik geen overbodige vragen te stellen. Die hoorapparaten lijken me prima. Je zult er wel aan moeten wennen zeker?
  Hopelijk krijgen de doctoren Trees weer in balans. Van de suikerziekte wist ik nog, wat er daarna allemaal gebeurd is, niet. Ik ga dus lezen. En voor nu wens ik jou, Trees, een spoedige vooruitgang. Aan Jan zal het niet liggen. Die is volgens mij een en al zorgzaamheid. Jullie zijn een geweldig stel.

  • Wauw Plato!!!
   Long time no reading

   Wij wonen nu in Beverwijk in een appartementencomplex wat helemaal is ingericht voor (hulpbehoevende) ouderen. Dat terwijl ik nog als een Hulk rondspring, maar Treeske nu even de rollatorrock danst.

 10. Net bij regenboogvlinder gelezen. Wat een lijdensweg inderdaad. Ik krijg geen hoge pet op van die diabetes-verpleegster. Het is maar goed dat jullie alles zelf ook zo goed in de gaten houden.
  De mijne zegt: afslanken en gezond eten. Als je al suikers gebruikt laten het dan lange termijnsuikers zijn. Daar houd ik me maar aan. Het is wel moeilijk om van iets lekkers af te blijven trouwens. Maar als ik Trees zo lees krijg ik wel weer de moed om streng tegen mezelf te blijven. Dat heb je in elk geval ook bereikt Trees!!

  Wat kan ik meer zeggen. Ik ga het hier volgen. Hopelijk vinden ze snel de juiste mix van medicijnen en knapt ze weer snel op.

 11. Had eigenlijk niets anders verwacht Hulk, dan dat de neuroloog een ruggenprik en hersenfilmpje zou voorstellen. Dat zijn onderzoeken waar ze veel uit kunnen herleiden. Zeker dat hersenvocht onderzoek is een hele belangrijke.
  Als het een neurologische oorzaak heeft, komen ze met die onderzoeken er meestal wel achter.

 12. Wat ik lees in deze update ligt grotendeels op 1 lijn met wat ik al verwachtte…
  Hopelijk komen er snel meer, en vooral zinvolle en duidelijkheid gevende, antwoorden zodat een volgende fase naar verbetering ingezet kan worden.

  Toitoitoi jullie beiden, x

   • Herkenbaar… daar ging ik ook altijd van stuiteren totdat iemand zei… “wat er ook in je hoofd zit of niet” …

    Je weet zelf hoe het zit, vetrouwen op je gevoel.

    En dat ben ik dan doen… is rustgevend 😉

    Kortom, volg je gevoel… en heb schijt aan wie wat waar.

    Duidelijkheid komt wel, hoe ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s