Me time

Na 4 weken had ik eindelijk een middagje voor mijzelf en met dit mooie weer wilde ik graag een stuk gaan fietsen. De laatste keer was 14 februari, dus een maand geleden. Ik controleerde eerst even de buienradar en zag dat het zou kunnen gaan regenen om 13.10 Dus was ik er doodziek van want ik had eindelijk oppas voor Trees en dan gaat het regenen 🙄

Maar omstreeks die tijd viel er geen druppel, dus heb ik me gauw omgekleed en ben op de Stromer gesprongen. Steeds opnieuw verbaas ik mij nog over de enorme kracht van de motor van de Stromer, zeker als ik er een poos niet op gefietst heb. Ik was van plan om mijn trainings rondje te rijden, wat over de dijken langs de Schermerpolder loopt. Bij het dorp Driehuizen kwam er een bestelbus uit een weg van links voor mij rijden, die niet zo hard reed, waardoor ik die op een gegeven moment passeerde. Het busje bleef kilometers achter mij aanrijden totdat het bij het dorp Ursem afsloeg.

Wat heerlijk was, is de afleiding die het fietsen bij mij teweeg brengt. Mijn hoofd raakt helemaal leeg en dat is ook het doel van de me time. Onderweg zie je zoveel, zoals bijvoorbeeld een valk op een scheeringspaaltje, en…..de boeren hebben de Nederlandse vlag weer goedom opgehangen.

Dat deed mij goed, want ik begon er een hekel aan te krijgen. Na 86k kwam ik bij gebrek aan een goede conditie doodmoe thuis. Het goede daarvan is dat het lichamelijke vermoeidheid is en geen geestelijke. Na het douchen ging ik koken, deze keer was het niet moeilijk, want ik had bij de L idl pannenkoeken gekocht en die hoefde enkel even in de magnetron. En eerlijk, ze waren gewoon erg lekker. Dus met deze ontdekking kan ik ook eens even een makkelijke maaltijd creëren. 😊 Want ik moet regelmatig aan mijn me time werken, toch?

Advertentie

18 gedachten over “Me time

  • Me time was er de laatste tijd niet.

   Door haar ziekte eist Treeske al mijn tijd op.
   En omdat zij heel erg vergeetachtig is (NIET DEMENT!!!) ben ik haar leven ook aan het leiden.
   Dat betekent constant corrigeren en haar tegen moeten spreken.
   Zij is van nature heel erg secuur, maar vult haar afspraken vaak op een verkeerde datum in. En dit is dan maar één voorbeeld.

   Zodoende loopt zij steeds tegen haar beperkingen aan, wat bij mij weer medelijden opwekt.
   En zo blijven we in dat cirkeltje.

   Aan de andere kant, kan zij alle afstellingen van onze smart tv fantastisch goed instellen.
   Het is dus erg dubbel allemaal.
   Daarom heb ik het stervensdruk met inschatten, wat zij goed of wat zij fout doet. En dat botst dan af en toe.
   Op eieren lopen, heet dat geloof ik.🙄
   Maar daar wordt ik geestelijk doodmoe van.

   Met jouw laatste zin ben ik het natuurlijk helemaal eens! 😊🤗

 1. “86k kwam ik bij gebrek aan een goede conditie doodmoe”

  zuchttttttttttttttttttttttttttttttttttt ik ben al trots als ik 10km haal… en was het van de week dubbel en dwars bij 31 ….

  Maar goed, hoe dan ook.. je hebt t toch maar mooi weer gedaan

  Oh enne ohja, de stamppotten van de lidl zijn ook heerlijk, vooral die van de rode kool.

 2. Wat ‘n heerlijke dag voor jullie! Jij een heerlijk eind fietsen en je vrouw een paar uurtjes zonder jou 😉😉

 3. Dit doet me goed, fijn Jan dat je zo genoten hebt, ik verheug me alweer op onze mooie fietstochtjes wanneer we op de camping zijn. We zijn niet meer in Ootmarsum, we staan nu in Beilen recht tegenover het Dwengeler veld, een prachtig natuurgebied. In Beilen is ook een Lidl, dus dat wordt pannenkoeken eten in de caravan.

 4. Me time heeeeeeeel belangrijk.Zou er echt wat ergs gebeuren als je Trees een beetje loslaat,wat denk je? Ik vind 86km met de auto al ver🤣🤣🤣maar je hebt genoten en daar gaat het om.

  • In het begin was ik bang dat ze zou vallen, zo erg liep ze te slingeren. En als er straks evt hypo’s gaan komen, dan ben ik er liever bij.
   Maar ik krijg een cadeau, waarover ik morgen schrijf. 😊

   Ik heb zo een snelle fiets, en ik heb natuurlijk zelf Hulkenpower, dat ik maar 2 uur over die afstand doe.

 5. Dik verdiend die me time, Ik zou best nog wel 86 meter op de fiets wegkomen, die “kilo” erbij is me gewoon net even teveel. Maar jij hebt ervan genoten en daar gaat het om.

 6. Wat goed dat je eindelijk na een maand weer eens tijd voor jezelf hebt genomen. Dat is de beste remedie om het samen te doorstaan.
  Ik zou als ik jou was, en je iemand voor Trees kunt vinden, gewoon maar vaker doen dan 1x per maand.

 7. Maar die rit heeft je toch goed gedaan. Mooi blogje. En door de hulp die je krijgt kun je nu nog weer eens op de fiets klimmen, als je wilt.
  Ik wens je nu al goed weer en de hele rit voor de wind 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s