Pluizen

Ik draaide op verzoek van mijn lieve schat gisteren een zwarte was, ivm haar aankomende logeerpartij. Ik zet dan altijd een stoel in de wasruimte omdat mijn schoonmoeder altijd zei, ‘wie zijn gemak niet zoekt, is een luiaard’! Maar dat doe ik meer om mijn rug te ontlasten, en ik heb meer zicht op het programma wat ik moet intoetsen bij deze ingezwikkelde wasmachine. Ik denk weleens met weemoed terug aan de draaiknop wasmachines.

Affijn, ik zet de wasmand naast mij en gooi elk stukje zwarte was in de wasmachine en de rest in een andere wasmand. Tot zover lukt alles goed, doe er de wasmiddelen bij en programmeer de machine naar Treesjes wensen, die op een bijgehangen lijst staan. Het apparaat begint op normale wijze te zoemen en te draaien maar plotseling hoor ik water stromen en vlucht ik naar de toilet.

Na verloop van tijd geeft de machine via een piepgeluid aan dat hij klaar is met wassen. Daarna zet ik hem nog even op extra centrifugeren want dan komt de was er veel droger uit. Als dat klaar is kom ik in actie, ik druk op de uitknop en ruk de deur van de wasmachine open, waarbij ik hevig schrik. Op elk stuk wasgoed wemelt het van de witte pluizen. Één grote klerenzooi! Terwijl ik mij HARDOP afvraag, hoe dit nu toch kan, komt Treesje aangesneld, die ook zeer verbaasd is.

Ik gooi de meeste kleding in de naaststaande droger, die de pluizen er wel uitfilterd. Maar er zijn ook kledingstukken die op het rek moeten drogen, dus die sla ik even uit waarbij de pluizen in het rond vliegen. Voor dat probleem hebben we een stofzuiger en als ik het laatste kledingstuk eruit haal, zie ik een vreemd zwart plastic geval in de trommel liggen. Ik raap het eruit en Treeske roept, “Oh, dat is een zwarte Tena, die ben ik er vergeten uit te halen, denk ik”? “En jij ziet dat natuurlijk ook niet zitten in een zwarte onderbroek”? 🙄

Nou vergeet Treeske enorm veel sinds ze ziek is, dus vergeef ik haar meteen haar fout. Maar…….. nu ik dit zo schrijf, bedenk ik dat ik haar straks een kledingroller in haar handen geef waarmee zij de rest van de was mag ontpluizen. Dan ga ik op zoek in de wasmachine naar het restant van de stukkende Tena en zal ik het filter schoon gaan maken. Never a dull moment met mijn Zeistermeisje, want zo blijf ik haar nog steeds noemen.

26 gedachten over “Pluizen

 1. Als hier iets fout gaat met wassen,roep ik altijd tja die machine is uitgevonden door mannen.Ze kunnen er zelf niets mee,jij wel gelukkig.En inderdaad draaiknoppen zijn handiger.

  • Gisteren had ik zo’n dag dat alle verkeerslichten op rood staan.
   Ken je dat?
   Alles zit dan tegen! 🙄

   Maar daarintegen, als alles meeloopt, heb je een optocht.
   En daar zit ik ook niet op te wachten. 🤭

 2. WHAHAHA zo herkenbaar, niet met een Tena maar heel vaak met een vergeten papieren zakdoekje in de zak van mijn lange broek, super irritant!

  • Aan de andere kant, was het goed dat dit gebeurde, want ik ben net klaar met de wasmachine schoon te maken. Ten eerste de hele trommel uitgezogen en met de kierenzuiger het deurmanchet, waar onderin heel veel kalk lag, van vermoedelijk wasmiddel.

   Bovendien gaat mijn plannetje om Treeske aan het werk te zetten niet door.
   Zij moet haar koffer inpakken omdat ze morgen gaat logeren.

   Dus ben ik nu van plan om de strijkplank neer te zetten en al die gepluisde kleding te gaan stofzuigen.
   Denk dat zoiets sneller gaat dan zo’n pluizenplakrol?

   Ik ben zooooo blij dat ik toch nog wat te doen heb vandaag!!! 🤣

 3. Och arme, wat een sores. Een zwarte Tena (weet niet eens dat ze bestaan) geeft dus witte pluizen. Daar helpt een draaiknop ook niet tegen. Komende dagen maar extra van je rust genieten.

 4. Liefheeft de gewoonte om allerlei papiertjes in zijn broekzak te stoppen.
  Ik moet dat goed controleren. Juist bijeen zwarte was gaat het fout. Echt vreselijk.
  Het kan ook wasluis zijn. Komt door wassen op lagere temperaturen.

  Liefs Joanne 😘🧡

 5. Oh….verschrikkelijk, het overkomt me wel eens met papieren zakdoekjes, w;at een ellende , Nog eens in de machine om te spoelen helpt wel iets,

 6. In navolging van mijn vorige antwoord elders….
  Nou, als het zo moet met die nieuwe toestellen, geef me dan maar eer een wasbord uit de jaren vijftig en een losse wringer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s