Oorwassing

Na de installatie van mijn gehoorapparaten, waar ik heel blij mee ben, moest ik nog 2 keer bij de audicien langskomen, vanwege tevredenheids onderzoeken en afstellingen. Bij het 3e bezoek hoefde ik ze pas te betalen, wat ik ook deed en toen begon de ellende.

Tijdens het 3e bezoek vroeg ik aan de audicien (deze keer niet mijn dochter) of zij het geluid wat zachter wilde afstellen, want anders moest ik dat steeds zelf doen in de app, nadat ik ze had opgeladen. Dat deed ze, dus ik liep daar tevreden de deur uit. Toen ik thuiskwam, hoorde ik voor een paar seconden Treeske 3x zo hard praten. Ik dacht eerst aan een automatische reset, want het zijn best ingewikkelde apparaten die via een uitgebreide app werken. Je kunt daarin enorm veel afstellen en in of uitschakelen of wegfilteren.

De klacht van 3x meer geluid in mijn oren kwam steeds vaker terug en duurde soms wel 15 seconden. Dus ik mijn dochter geapt en ik mocht gistermiddag langskomen voor een bijstelling. Toen dat was gebeurd en ik de winkel verliet, grapte ik tegen haar collega’s dat ik een oorwassing van haar had gekregen en nu weer goed kon horen. Echter bij thuiskomst gebeurde het opnieuw en wel 5x achter elkaar. En bij elk verhoging van het geluid schrok ik me te pletter. Dus ik weer contact gezocht met mijn dochter en zij vroeg mij om een zelfcheck uit te voeren met de app.

Dus ik moest eerst even een rustige plek zoeken, dus zover mogelijk bij Treeske vandaan, want die blijft praten. In de slaapkamer kon ik de test uitvoeren en er bleken 2 fouten in te zitten, waardoor ik de microfoon moest schoonmaken en de filters vervangen. Dus ik dat gedaan en bij de volgende check had ik 6 groene vinkjes, dus moest het probleem opgelost zijn.

Dat was dus niet het geval, zodoende vreesde ik een echte oorwassing. Opnieuw bij haar gemeld en zij nam contact op met de leverancier van de gehoorapparaten. Die vroeg aan haar of misschien de auto streaming (???) aanstond, want daar kon het probleem ook in zitten. En wel hoor, na controle in de app zag ik dat de auto streaming bij mij aanstond, waarop ik hem uitschakelde. En sindsdien komen de geluidsexplosies niet meer voor. En geloof me, dat geeft mij een zeer rustig gevoel.

Advertentie

18 gedachten over “Oorwassing

 1. De audioloog had al moeten concluderen dat die auto streaming aan stond…
  Ik kan me voorstellen dat het op een eind bijna zover kwam dat je die rotdingen uit het raam wou gooien…

  • Ach, zij heeft dit nu weer bijgeleerd.
   Alleen weet ik nog steeds niet welk merk auto die streaming is?

   Het is wel schrikken hoor, alsof iemand keihard in je oor brult. 🤣

 2. Oh, wat hoop ik toch dat dit mij nog even bespaard blijft en dat de KNO-arts een beetje vocht achter een trommelvlies ontdekt. Volgende maand zal ik het weten.

 3. Mooi hoor al die techniek maar als je geen studie audicien gedaan hebt is het niet meer te volgen. Henk kon ook niets met al die snufjes dus heb ik al die opties niet aan laten zetten.

  • Nou, ik vind ze handig.

   Kan bijvoorbeeld op een drukke verjaardag de microfoon richten op mijn gesprekspartner en het omgevingsgeluid weg filteren.

   • Ja klopt, dat kon bij de laatste die Henk had ook al, maar hij snapte er niet meer van en maakte er steeds een zooitje van. Op het laatst deed hij ze niet meer in, te lastig.

 4. Ik lees het al: mocht ik ooit een hoorapparaat nodig hebben, geef me dan maar die ouderwetse hoorn van opa. Die kan ik ook regelen…. met één handomdraai.

 5. Ik heb alle mogelijke hulp attributen bij mijn hoorapparaten.
  Maar meestal zitten ze in het doosje.

  De rust en stilte is mij lief geworden.

  Stille groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s