Jodelen

Beste mensen, helaas kunnen wij Hulken niet zingen. Wij brullen aloverheersend, als wij dat proberen. Ik word regelmatig gepolst om eens met het kerkkoor mee te zingen maar echt, ik sla het af vanwege mijn zelfkennis daarover.

Toch heb ik vannacht een gratis spoedcursus jodelen aangeboden gekregen, waarvoor ik met verve geslaagd ben. De reden daarvan was, dat ik gisteren in winter outfit gestromeerd (het ouderwetse woord hiervoor is fietsen) heb. Ik draag dan een wielerbroek met daar overheen een zogenaamde collant, om mij tegen de kou te beschermen.

Omreden dat Hulken enorm groot geschapen zijn, anders behoor je niet tot dat ras en de beide broeken waarvan er een met dikke zeem, kan het weleens voorkomen dat de boel knelt op het kneiterharde zadel.

Dat heb ik altijd te laat in de gaten en daarom ging het gisteren weer mis. Onderweg begon het te jeuken en toen probeerde ik het nog met een dikke handschoen de boel in orde te brengen maar het kwaad was al geschied.

Zie onder een eerder gevalletje hiervan.

https://hartelijkehothulk.wordpress.com/2013/04/06/pappografie/

Door de beknelling zat mijn linkerbal wat gedraaid in mijn zak en deed vannacht een poging om naar zijn normale stand terug te draaien. Zodoende kreeg ik mijn gratis cursus jodelen aangeboden. En echt, ik kan het hartstikke goed!

Advertentie

21 gedachten over “Jodelen

  1. Het eerste wat ik dacht was : arme oren van Treeske, maar gelukkig heeft zij niets gehoord……. tja, wie zijn billen brand moet op de blaren zitten en er is ook niets met een ezel…………. hahahahaha

  2. Ik snapte eerst geen bal van dit betoog, maar later ging mij een lichtje op…
    Tja… en toen barstte ik natuurlijk uit in een platonische lach.
    Misschien voortaan zonder zadel stromeren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s