Nieuwe generatie

Bij het naar buiten brengen van een vuilniszak had ik een confrontatie met een drietal Marokkanen, die pogingen deden om het appartementencomplex binnen te dringen. Zij waren in de leeftijd van 10 á 12 jaar en hielden zich op bij het bellentableau. Ik begreep uit hun gesprek dat ze hun oma wilden bezoeken en zag dat ze aanbelden bij nummer 1. Dat is de woning van mijn onderbuurman, dus dat klopte niet.

Vanwege een zorgmedewerkster die van binnenuit het gebouw naar buiten stapte, rende de drieling door de openstaande deur naar binnen, waar ze geconfronteerd werden met een oude vrouw die haar twee hondjes wilde uitlaten. Ik kwam alweer terug van de ondergrondse vuilcontainer en overzag de situatie snel. “Wegwezen hier”, riep ik terwijl ik er een het trappenhuis in zag rennen. De twee anderen hadden het niet zo begrepen op de blaffende hondjes en probeerden ook het trappenhuis in te gaan, wat ik kon voorkomen door mij daar te posteren.

Daarna moest ik luid hoesten, waardoor ik op het idee kwam om te zeggen dat ik corona had en stapte op hen af. De jongens renden meteen naar buiten en ook het laatste ventje roetste mij voorbij vanuit het trappenhuis. Buitenstaand riep een van de terroristen het dreigement, dat hij over een paar jaar hier toch de baas was. Toen riep ik, “als je de rest van je leven in de gevangenis wil zitten, moet je goed zo door gaan”. En op hun af rennend brulde ik, “en nu wegwezen”, waarop de bende op de vlucht sloeg.

Ik ging weer naar binnen en zag dat de gebelde 85 jarige buurman net de hal inliep. “Waar zijn ze?”, riep hij strijdvaardig. Ik meldde hem dat ze op de vlucht geslagen waren. Hij ging er meteen achteraan, terwijl ik het geschrokken dametje probeerde gerust te stellen, die vertelde, dat zij vorige week ook al een confrontatie had gehad met andere jongeren. Even later kwam de buurman weer binnen en begon zich te verontschuldigen dat hij zijn sloffen aanhad en daarom niet hard kon lopen. Ik schoot in de lach, want in mijn verbeelding zag ik die 85 jarige al rennend die boefjes achterna zitten!

Blijkbaar zijn de nieuwe generatie terroristen allang geboren! Over een paar jaar zijn wij hier de baas!🤔 We gaan het beleven.

Advertentie

14 gedachten over “Nieuwe generatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s