Warm maar niet heet.

Ik werd vannacht wakker omdat iemand een heel verhaal aan het afsteken was. Slaapdronken probeerde ik er de inhoud van te verstaan, want het hield niet over. Uiteindelijk werd Treeske zelf wakker van haar eigen verhaal en vertrok daarop naar het toilet. Teruggekomen zag zij dat ik wakker was en zei dat ze iets wilde vertellen en daar wakker van was geworden. “Ja, ik ook” zei ik. Omdat het warmer was dan normaal in de slaapkamer zette Treeske het grote kiep/kantelraam geheel open waardoor er wat koelte binnenkwam. Toen begonnen we vliegtuigen te tellen ipv schaapjes, die in de verte langs vlogen. Zodoende vielen we wat later weer in slaap. Het was weer heel erg gezellig vannacht!

Ik had mijn nachtrust flink nodig omdat ik tijdens de warme dagen zo’n 500 km gefietst had. Gisteren zag ik op mijn fietstocht een reiger en een buizerd op 5 m afstand van elkaar in een veld staan. Ik keerde terug om er een foto van te maken maar beide riepen iets over privacy en vlogen weg toen ik mijn camera tevoorschijn haalde. Na een lange snelle rit over vele rustige polderwegen kwam ik aan bij mijn favoriete koeien in het weiland bij Driehuizen. Vanwege de hitte lagen er veel op de grond dus kon ik er weer niet de foto van maken die ik wilde.

Ooit gaat het mij lukken! Dan laat ik hem vergroten en hang hem hier op in de huiskamer.

Veel te warm om te fietsen hoorde ik velen zeggen. Nou, dat vond ik niet. Ik kon op de Stromer heel rustig trappen op de zwaarste versnelling, waar ik eigenlijk nooit op rij, en door de snelheid flink wat verkoelende rijwind creëren, zonder mij bovenmatig te hoeven in te spannen. Zweten deed ik enkel bij verkeerslichten en bij thuiskomst als Treeske in mijn armen vloog.

De hittegolf hier hebben we makkelijk overleefd. Dat scheelde enorm met het huis in Zeist waar weinig ramen open gezet konden worden. Ten eerste zitten we hier dichter bij de kust. Ons appartement ligt op het noordoosten, zodat de zon om 11.00 al weg is en ’s avonds in de schaduw ligt van een naastgelegen hoger appartementencomplex. In totaal hebben we 11 kiep/kantelramen en een balkondeur, die we ’s morgensvroeg kunnen openzetten en zodoende genoeg koelte konden creëren. De temperatuur hier binnen kwam niet hoger dan 25 graden. Dat was in Zeist boven de 30 graden. Een superwoning hebben wij!

Advertentie

12 gedachten over “Warm maar niet heet.

  1. Fijn dat je kon fietsen. Hoe moeten die koeien staan voor een topprent?
    Jullie kunnen dus ook met hitte tevreden zijn over de verhuizing.

  2. Zit je ons lekker te maken met die temperaturen… Hier in mijn flat is het, alle pogingen ten spijt, 29°. Ik lig voor Pampus.

  3. De piek lag hier op 26 graden, gelukkig maar twee dagen en in de ochtend lekker afkoelen tot 22 braden. Goed te doen omdat het ook droge warmte was. Nu ruik ik de regen, geen plensbui maar een lekker drens regentje wat beter is voor de tuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s