Raar bericht

Het cruiseschip in Velsennoord is geladen met 1000 asielzoekers en daar is de besmettelijke ziekte schurft uitgebroken. Nu rijdt er dagelijks een gratis pendelbus vanaf het cruiseschip naar Beverwijk waardoor het aanzienlijk drukker is geworden op de Breestraat, de winkelstraat van Beverwijk.

De asielzoekers ontdekken het luilekkerland walhalla en gaan daar fijn kleding passen in de kledingwinkels. Nu wil ik nog een nieuwe broek voor de kerst kopen en die wil ik altijd graag passen. Maar ik denk niet dat ik dat ga doen! Na mijn 20 jarige bipolaire periode en de coronatijd, heb ik nu echt geen zin om schurft te krijgen. En natuurlijk is dit een raar bericht maar het kan ook de doodsteek betekenen voor de kledingwinkels in de Breestraat.

Advertentie

9 gedachten over “Raar bericht

  1. De leiding van deze boot is verplicht de uitbraak van schurft te melden aan de GGD. De behandeling is eenvoudig met een zalf. Je moet al een kwartier lijfelijk contact hebben met een schurftmens om het zelf te krijgen. En ik zie jou nog niet zolang in een pashokje staan in een innige omhelzing met een asielzoeker. Maar ik vind wel dat deze mensen een kleding passen verbod moeten krijgen. Je kunt ook even naar een ander stadje gaan he.

  2. Lekker is dat. Niet alleen in Beverwijk. Want die mensen gaan ook naar Amsterdam, Haarlem en evt. Ijmuiden.
    Ik neem aan dat ze wel medicijnen voor krijgen en hopelijk gebruiken ze dat ook.

  3. Ik woon in Velsen-Noord en hier merk ik bijvoorbeeld bij de Dekamarkt, dat het wel drukker is. Ik denk ook door mensen van de boot. Ik kan me wel voorstellen dat je niet zoveel zin hebt om te winkelen in de wijk. Maar ik denk, net als bovenstaande dames, dat ze wel medicijnen er voor krijgen. En anders kan je ook nog online bestellen 😉

  4. Nu maar hopen dat de GGD alle zalf en bijhorende instructies in diverse talen uitdeelt, naleven is een must of dat gaat gebeuren is de grote vraag. Het schijnt dat er binnen de studentenwereld ook flinke uitbraak is.

  5. Komt ook veel voor bij studenten hoorde ik toevallig deze week in een actualiteiten programma. Je moet wel intensief contact hebben voordat het overgaat van mens naar mens.

  6. Scherf is behoorlijk besmettelijk, wel goed te behandelen maar je weet natuurlijk niét of daar spraken van is.Het komt ook in de studentenhuizen vrij veel voor. dus ook in de studentensteden is het een beetje oppassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s