Kramp

In de nacht van vrijdag op zaterdag afgelopen week werd ik wakker van kramp in mijn rechter grote teen. Wat een rare plek om kramp te krijgen? Na een fietsrit op zaterdag van bijna 100 k, bleef ik er last van houden en bovendien een zeer pijnlijke wreef. Nou ja, pijn is maar pijn maar natuurlijk niet fijn. Zondag de hele dag met mijn voet omhoog gezeten, wat niet hielp. Maandag voelde ik dat mijn hele rechterbeen pijnlijk werd, dus dacht ik dat beweging goed zou zijn en heb ik een paar uur ramen gelapt. Toen ik weer ging zitten kwam de pijn in alle hevigheid opzetten en nam ik 2 paracetamol, waardoor de pijn wat verminderde. Sindsdien neem ik die steeds als de pijn ondraaglijk wordt.

Vanmorgen was de pijn zo erg dat ik de huisarts heb gebeld om een afspraak te maken. Ik vertelde de assistente bovenstaand verhaal en zij vroeg mij of er verschil was te zien te zien bij beide benen. Zodoende liet ik mijn broek zakken en keek naar mijn benen. “Crisis”, riep ik door de telefoon, “wat een mooie benen heb ik eigenlijk!” “Maar de ene is echt niet mooier dan de andere, dus ik zie geen verschil”. Het bleef even stil aan de andere kant, waarna ik een schaterlach hoorde. Uiteindelijk afspraak gemaakt voor donderdagochtend om 8.20 uur. Ben echt benieuwd wat eruit komt, hoewel ik al iets vermoed, want de pijn kruipt sinds vanmiddag naar mijn rechteronderrug en ik voel al een prikje in mijn rechteronderbuik. Vermoedelijk een niertegel?

Ik werd maandagavond uitgenodigd bij een buurman om woensdagmiddag te gaan bieren. Enthousiast nam ik de uitnodiging aan, niet nadenkend over de prachtige touretappe vandaag. Maar hij bleek ook sportminded, dus stond de tv aan. In plaats van bier vroeg ik hem om een glas water en later een colaatje. Ik kreeg ook een gevulde koek en hij had nog blokjes kaas en plakjes leverworst. Vanwege die worst kwam het gesprek over slagers, welke van hen de beste producten hadden. Zo vertelde een andere genodigde buurman die inmiddels was gearriveerd, dat er een Beverwijkse paardenslager wegens vleesfraude was opgepakt en in de gevangenis zat. Hij had namelijk zaagsel door de gehakt gedaan. “Zaagsel”, riep ik verbaasd? “Ja”, zei de buurman, “hij bekende ruiterlijk voor de rechter, dat hij een hobbelpaard had geslacht”.

Echt, ik rolde zowat van het lachen het balkon af.

9 gedachten over “Kramp

  • Kon een beknelde zenuw zijn of niersteen.
   Plasje ingeleverd en diclofenac pillen gekregen die voor beide problemen helpen. Natuurlijk een maagbeschermer erbij, want de zorg moet zo duur mogelijk zijn.

  • Treeske had gisteren de diclofenac bij de apotheek gehaald. Eventuele maagbeschermers had zij zelf nog liggen, dus dat scheelde weer €10,50.
   Maar het frappante was dat zodra die pillen hier in huis lagen de pijn flink verminderde zonder dat ik het medicijn had ingenomen. Vannacht ook zonder pijn goed geslapen.
   Maar nu weer heftig aanwezig dus nu maar de pillen ingenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s