De groeten van Nico

Dagelijks krijg ik tegenwoordig de groeten van Nico. Jaren geleden gebeurde dat ook steeds, dus de déjà vu is compleet. Nico speelde een grote rol in mijn leven tot ik op 40 jarige leeftijd besloot om te stoppen met roken. Waarom dan nu weer, kun je jezelf afvragen?

Bij de vorige bewoonster van onze nieuwe woning kwam Nico dagelijks op bezoek, vaak samen met zijn partner Tine. Gezamenlijk lieten die twee genoeg sporen na in het gehele pand. Hoewel de woning is voorzien van een beluchting- en een afzuigsysteem zag het er uit als een bruin café. Zodoende hebben wij 5 zakken van 240 liter behangpapier verwijderd en alle 12 gordijnen plus vitrages naar de stomerij gebracht.

Op dit moment staat een schildersbedrijf de woning te stucken en te sausen, waardoor de penetrante geur van Nico en Tine al redelijk is verdwenen. Zelf ben ik al een dag bezig geweest met het schoonmaken van het balkon, twee slaapkamer- en twee keuken kozijnen. Aangezien deze van kunststof zijn is dit enorm veel werk vanwege de profilering ervan. En echt, alles ziet geel/bruin van de Nicotine vlekken. Nog 8 kozijnen te gaan om Nico en Tine voorgoed te verslaan.

11 gedachten over “De groeten van Nico

  1. Wat ben je nou toch ineens vréselijk ongastvrij! Nico en Tine zijn plakkers dat is zo maar ze er zomaar uitgooien is toch wel drastisch! Schaam je.

  2. Vreselijk zeg zo’n gerookt huis zal ik maar zeggen. Had ooit met een vriendin bij mijn zus haar huis helemaal geverfd van binnen. Ze kreeg toen een man die rookte een bonusdochter die rookte een bonusschoonzoon die rookte en toen rookte ze zelf ook nog. Binnen twee jaar was al ons werk voor niets geweest. Als je daar binnen kwam liep je soms tegen een muur van stank van rook op, zo smerig zeg. Nu is ze zelf gestopt en roken ze ook niet meer binnen.

  3. Ja, die lucht gaat overal in zitten. Het erge is dat je daar niet eens bewust van ben als je zelf rookt, ik tenminste in het verleden niet. Dacht dat met elke dag je huis luchten de lucht eruit was …….. 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s