Schaars

De geoliede machine van de economie begint hedentendage echt wel kuren te vertonen. Veel gehoorde oorzaken daarvan zijn de oorlog in Oekraïne of een dwarsliggend containerschip in het Suezkanaal. Terwijl zulke situaties in het verleden toch ook voorkwamen. Dus toch de pandemie, die er nog steeds heerst? Vermoedelijk wel, ondanks dat de wegen alweer dichtslibben en de vraag naar personeel in de miljoenen loopt. Als je Schiphol mag geloven, de spoorwegen, de bezorgdiensten e.d. lijkt het erop dat mensen niet meer willen werken of niet meer gemotiveerd zijn om te werken.

Zo langzamerhand kan dit voor een sneeuwbaleffect zorgen richting recessie. Want bij elk rollend wiel, zoals ik de economie noem, waarbij er één spaak breekt, dienen de andere spaken dit gebrek op te vangen, waarbij de kans op spaakbreuk telkenmale groter wordt. Dat kan doorgaan totdat het wiel niet meer kan draaien. En kan een Rutte, Kaag of een Jetten een wiel spaken? Dacht het niet! Dus reken niet op hen. Nee echt, wij allemaal zullen onze uiterste best moeten doen, het wiel van de economie te laten draaien. En ik weet niet of deze generatie genoeg mentaliteit in hun donder hebben, zoals de mensen na de tweede wereldoorlog ons land hebben opgebouwd.

Ik ging onlangs de allerlekkerste pizza’s van Nederland halen bij zoonlief in Castricum, die ook met de slappe mentaliteit dealt van het huidige personeel. Ik hoorde van hem, dat erop zijn eigen merknaam pizzadozen 4 maanden levertijd zit. En dat andere dozen maar mondjesmaat geleverd kunnen worden ivm enorme schaarste van karton. Daarmee zie ik een spaakbreuk aankomen. Of heeft iemand voor hem een gouden idee, hoe hij op een andere manier zijn warme pizza’s kan verpakken?

Advertentie

8 gedachten over “Schaars

  1. Ik haal bv eieren bij de boer en op zijn eierdozen zit statiegeld een soort van,je krijgt 2 eieren gratis als je de oude doos van 10 mee terug neemt.Maar ik denk dat het met pizza’s niet lukt.Pizza dozen zijn ook niet echt te recyclen vanwege het aluminium wat erin verwerkt is.Een meer te gebruiken doos zou beter zijn maar ja hoe doe je dat,die moeten weer gereinigd kunnen worden.Wij doen net als Riet we eten nooit pizza.Bij onze Chinees kun je het in meegebrachte schaaltjes laten doen als je komt afhalen,als je dat wilt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s